Verslavende stoffen in populaire crème? Ik zocht het uit!

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 22:17

SOS Crème van Human + Kind.

 

Gevallen? Last van acné? Snijwond? Brandwond?

Een jeukende, gevoelige huid?

Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

 

Wij mochten de Human + Kind crème uitgebreid testen en wij zijn fan!

Nu hebben we de proef op de som genomen en deze crème vergeleken met een andere populaire crème.

Na een grondige ingrediënten check schrokken we een beetje!..

 

Onderstaande ingrediënten zijn uit de andere crème, dus niet die van Human + Kind!

 

Er bevind zich namelijk vaseline, parfum (!) in deze crème. 

 

Nu denk je natuurlijk maar waarom zou vaseline zo'n ramp zijn?

Wij leggen het je graag uit!

 

Wat er eigenlijk gebeurd is dat de huid word afgesloten. Er kan geen hydratatie plaatsvinden omdat de poriën geblokkeerd worden. Je huid wordt alleen maar droger. Als we kijken naar een bekend merk in de lippenbalsem zie je vaak dat de mensen hiervoor een verslaving ontwikkelen. Omdat vaseline de huid uitdroogt is het resultaat dat je nog meer gaat smeren. Meer gaat kopen.. en de rest spreek denk ik wel voor zich. Mocht je niks ander bij de hand hebben is het smeren natuurlijk geen ramp. Echter is alles waar TE voor staat niet goed. Te vaak smeren, niet doen!

 

Parfum:

Niks mis met parfum toch? Helaas wel. Stel je voor je koop een crème waarbij word beloofd dat het de huid hersteld als een tierelier.  Er wordt reclame gemaakt dat je het makkelijke kunt smeren op wondjes. Ik weet zeker dat je echt geen parfum in een wond wilt. Parfum is een irriterende stof. Het kan jeuk, roodheid en irritaties veroorzaken. 

 

Lanoline:

Oke, laat ik heel eerlijk zijn. Lanoline hoeven we niet perse in deze lijst te plaatsen. Lanoline word ook wolvet genoemd dus kun je al achterhalen waar dit vandaan komt. Namelijk van het schaap. Je kan allergisch hiervoor zijn!! Maar wat wij nog veel belangrijker vinden is dat wij het gebruik van dierlijke producten uitsluiten. Wij werken niet mee aan het inwinnen van Lanoline. Hoe goed er ook voor de schapen gezorgd kan worden. 

 

Onze filosofie is om te werken met zo natuurlijk mogelijke producten. Wij dragen absoluut niet bij aan dierproeven en al onze producten zijn dan ook dierproefvrij! 

 

Wij willen geen schade brengen aan dit betreffende merk vandaar dat we ook geen naam noemen. Wat wij willen is een transparante kijk op de ingrediënten.

 

Ook dachten we dat deze crème stukken goedkoper is dan de SOS crème van Human + Kind, niks bleek minder waar. We hebben ze vergeleken en het bleek dat de andere crème 12 euro duurder zo zijn in de vergelijking van 100ml

 

Wij hopen jullie wat wijzer gemaakt te hebben betreft verslavende en kwetsbare ingrediënten.

 

De SOS crème van Human + Kind is te verkrijgen bij ons in de salon voor 20,95 (100ML) je kunt hem dan ook ter plekke uitproberen!

 

Wat we ook nog willen vermelden is dat de Human + Kind crème: 

  • Bestaat uit alleen natuurlijke ingrediënten. (zonder synthetische stoffen)

  • Geen parabenen of petrochemicaliën bevat.

  • 100% vegan is.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.