Let's talk about: Eyeshadow - Transitiekleur

Gepubliceerd op 10 juli 2019 om 20:20

Let's talk about: Eyeshadow - Transitiekleur

Wat is het alweer te lang geleden dat ik een blog schreef. Als jongedame, tiener, kind, of hoe je het ook wilt noemen ben ik altijd in de weer geweest met oogschaduw.

 

Ik weet nog precies dat ik elke morgen met mijn vinger (!!!!!) zilvere met paarse oogschaduw aanbracht... Helaas zei niemand hoe verschrikkelijk het eruit zag. Gelukkig kunnen we tegenwoordig heel veel vinden op youtube & google. 

 

Vandaag wil ik het met jullie hebben over de transitiekleur. Echt, wat een eye-opener was dit voor mij. Gelukkig liet ik na de zilver-paarse fase me toch overhalen om penselen te gaan gebruiken. De allereerst kwamen van de Hema. Niks mis mee overigens want ik heb die krengen jaren gebruikt. Momenteel werk ik alleen met Vegan kwasten aangezien ik het onzin vind om dieren de haren uit te trekken en dat ik er vervolgens mee over mijn oog ga wrijven (de kwasten van Hema zijn ook vegan, daar niet van). In de salon werk ik ook alleen met dierproefvrije producten. 

 

Maar ik merk dat ik weer afdwaal. De transitiekleur. Ben je er klaar voor om je make-up skills voor eens en voor altijd te veranderen? Okay, here we go. Een transitiekleur, het woord zegt het al gebruiken we als 'transitie' voor andere kleuren. Goh, zul je nu vast denken. Neem even een momentje om naar de foto te kijken. Zoom even in op mijn crease, dat lijntje waar je ooglid een beetje dubbel gaat. Die bedoel ik. Als je heel goed kijkt zie je daarboven een hele lichte bruine kleur zitten. Dat is mijn transitiekleur. En geloof me. Daarna word het blenden easy peasy.


Dus, wat gaan we doen? Je neemt een kleur oogschaduw die heel dicht bij jouw huidskleur ligt. Deze breng je aan met een blending brush. Even goed blenden en we kunnen verder. Vervolgens koos ik er dus voor om een lichtere paarse kleur te gebruiken. Ook deze breng je aan met een blending brush. Mag overigens met dezelfde. Ik kan me voorstellen dat je niet 5 verschillende soorten hebt zoals ik. Vervolgens zorg je dus dat je deze ook heel goed gaat blenden. Maar door jouw transitiekleur word dit ineens stukken eenvoudiger. Ik koos hierna voor nog een paarse kleur. Tikkie donkerder. En herhaalde de stappen weer. Zoom eens lekker in op de foto en je ziet precies wat ik bedoel. Je kan heel licht zien waar mijn blending lijnen komen. 

 

Ik hoop dat je hier net zoveel succes van gaat beleven als mij! 

 

Ohja, doe jezelf een plezier, breng je de kleuren al aan met de blending brush? Tik deze even af voordat je naar je oog gaat. Je foundation zal me dankbaar zijn. Vandaar dat ik altijd 'andersom' werk. Eerst de ogen, dan de foundation. Geen fall out op je wangen prachtig gemixt in je foundation!

 

Geen tijd/zin om zelf je make-up te doen? Dan klik hier!

Persoonlijk advies is mogelijk. Stuur daarvoor even een berichtje!

 

Liefs,

Linda

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.